Hoop je als kunstenaar je creatieve visie tot leven te brengen en een blijvende impact te maken op de wereld rondom ons? Of verlaag je graag mee de drempels voor een groot publiek om kunst te beleven? 

Misschien kunnen we wel iets voor elkaar betekenen? 
Kunst in Huis is steeds op zoek naar nieuwe kunstenaars en partners​. Neem vandaag nog contact voor een vruchtbare samenwerking.Hoop je als kunstenaar je creatieve visie tot leven te brengen en een blijvende impact te maken op de wereld rondom ons? Maar ervaar je de weg naar visibiliteit en erkenning in de kunstwereld eerder als uitdagend? Bij Kunst in Huis willen we je een duwtje in de rug geven in de uitbouw van je professionele artistieke loopbaan.

Via kunstuitleen biedt Kunst in Huis een platform aan jonge, startende, beloftevolle kunstenaars – zeg maar ‘the next generation’ – om hun werk te laten zien aan een breed publiek en tegelijkertijd te genieten van mogelijkheden tot artistieke groei.

Naast een website waarop alle kunstwerken te zien zijn, fungeren de Kunst in Huis-filialen in Brussel, Leuven, Antwerpen, Gent en Kortrijk bovendien ook als vrij toegankelijke tentoonstellingsruimtes. Voortdurend lopen er ook artistieke projecten om kunstenaars en hun kunstwerken extra in de kijker te zetten.

Startende kunstenaars gezocht

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe kunstenaars om de collectie mee uit te breiden. Daarvoor wordt er actief gescout naar nieuw, opkomend talent door een externe jury van experten.

Maar je kan je ook zelf kandidaat stellen voor een samenwerking. Dit kan door mee te doen aan onze Open Call. Die wordt tweemaal per jaar georganiseerd met deadlines op 1 maart en 1 oktober. Alle gedetailleerde info over de indien – en selectieprocedure vind je hier.

 

Profiel van de kunstenaar

  • Je woont en werkt in Vlaanderen of Brussel;
  • Je staat aan het begin van een kunstcarrière, een fase waarin je niet langer een student bent maar ook nog niet jarenlang ervaring hebt opgebouwd in de kunstwereld;
  • Je koestert de ambitie voor een professioneel bestaan in de kunsten en kan dat ook aantonen met minimum 3 exposities op relevante expositielocaties;
  • Een kunstopleiding is geen must, maar wel een voordeel.


Geïnteresseerd? Stuur ons je digitaal dossier (portfolio, cv en een voorstel van werken die voor uitleen in aanmerking komen) vóór 1 oktober naar artistiek@kunstinhuis.be.

Wil je getalenteerde kunstenaars een duwtje in de rug geven bij de start van een uitdagende carrière? Door Kunst in Huis te helpen, ondersteun je de mogelijkheden voor startende kunstenaars om hun gedroomde artistieke projecten te realiseren. Ook verlaag je mee drempels voor een groot publiek om kunst te beleven en ontdekken, wat op zijn beurt de kunstenaar weer ten goede komt.

Er zijn 2 manieren om je steentje bij te dragen.


1.      Financiele steun

We werken achter de schermen aan een vlotte steunformule. Interesse om te steunen? Stuur een mail naar partner@kunstinhuis.been we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

2.     Partner worden

a. Bereikbaarheid en zichtbaarheid helpen vergroten

Om onze missie kracht bij te zetten willen we gezien worden. We willen dat zoveel mogelijk mensen weten wat we doen en hen prikkelen met straffe kunstwerken uit onze collectie.

Heb jij een leuke zaak? Trots op je interieur? Veel passage?

Ideaal. Wie weet kunnen we je een promo-abonnement schenken en kan je kosteloos een prachtig kunstwerk naar keuze tonen aan al je klanten.

Zo creëer je toonkansen voor startende kunstenaars en help je onze werking groeien.

b. Onze kunstcheques verdelen

We geloven dat onze kunstcheque (link naar kunstcheque pagina) het meest originele en attente cadeau is die je aan een kennis of geliefde kan doen. Naast onze filialen en onze webshop kunnen we ook rekenen op fantastische partners die onze kunstcheques aanbieden.

Heb je een fijne winkel? Fier op de producten in je portfolio? Klanten die graag verrassen?

Zalig. Dan hebben wij interesse om onze kunstcheques bij jou aan te bieden. Je helpt ons bereik vergroten en je wordt er zelf ook beter van.

 

Interesse in onze partner-formule? Stuur een mail naar partner@kunstinhuis.be en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.