De Nieuwe Garde 2024

KIH X Antwerp Art Weekend


De collectie van Kunst in Huis vernieuwt jaarlijks met een selectie van 20 tot 30 jonge kunstenaars die aan het begin van hun carrière staan. Maak kennis met drie van hen in de groepsexpo ‘De Nieuwe Garde van Kunst in Huis’ tijdens Antwerp Art Weekend. Deelnemers aan onze editie 2024 zijn:  Camille Wouterson, Flor Maesen en Kapinga Joséphine Muela Kabeya.

We nodigen je van harte uit om je over te leveren aan hun goede zorgen en zelf daaraan bij te dragen van 16 tot 19 mei in het Zuiderpershuis in Antwerpen

In een wereld waarin crisissen zich sinds ruim een decennium opstapelen en de gevolgen van de penibele staat van milieu en mensheid steeds meer schade aanrichten, groeit het belang van zorg dragen voor de mensen om je heen; voor de wereld om je heen.

Kunstenaars nemen daarin een voortrekkersrol op. Ze ontwikkelen – vaak in groep – werkwijzes om zich samen in te zetten voor een andere wereld: een wereld waarin verbinding wordt gemaakt met elkaar, met de natuur, de aarde. Een wereld ook waar care en cure – zorg en remedie – nauw met elkaar zijn verbonden. Een wereld waarin inclusief wordt gedacht en geleefd, met respect voor elke vorm van leven. Het is als een zacht verzet tegen de grote en kleine crisissen die de mensheid in de greep hebben. Een poging tot genezing door vol aandacht en zorg voor de ander samen aan een nieuw perspectief te werken.

Elk van de kunstenaars geeft vorm aan een eigen plek binnen de expositieruimte, die ze gedurende een dag zullen activeren, door middel van rituelen, lezingen en een spel.
Op donderdag 16 mei ben je welkom op de opening in aanwezigheid van de kunstenaars. Vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei zal elke kunstenaar apart aanwezig zijn om over hun werk te vertellen. De sessies die ze geven, kunnen steeds door 12 personen worden gevolgd. Schrijf je hieronder in om deel te nemen. Alle voorstellingen zijn gratis!

Programma

/// Opening: 16 mei // 17u - 21u
Tentoonstelling: 17 mei - 19 mei // 10u - 17u

Donderdag 16 mei - Opening met rituelen van alle kunstenaars samen van 18u tot 19u 
(inschrijven is niet nodig)

Vrijdag 17 mei - Een verbindend samenzijn met Kapinga om 14 en 17u

Schrijf je in

Zaterdag 18 mei - Een fragmentarische bloemlezing met Flor om 14 en 17u

Schrijf je in

Zondag 19 mei - Speel mee het spel Inner Out van Camille om 14 en 17u

Schrijf je in

GRATIS

Zuiderpershuis Antwerpen 
1e verdieping (polyvalente zaal)
Timmerwerfstraat 40
2000 Antwerpen ///Deel deze post
Archiveren
Gallery Hopping Tours
KIH X Antwerp Art Weekend