OVER ONS


WAT IS KUNST IN HUIS?


Kunst in Huis werkt als een bibliotheek waar iedereen kunstwerken kan lenen.
Een ideale formule om het boeiende werk van hedendaagse Vlaamse en Brusselse kunstenaars te ontdekken en in je eigen huis te hangen. Kunst in Huis staat garant voor een professionele collectie van een kleine 5000 hedendaagse beeldende kunstwerken van zo’n 400 kunstenaars.

Door kunst te ontlenen via Kunst in Huis geef je jonge, startende, beloftevolle kunstenaars - zeg maar ‘the next generation’ - een duwtje in de rug in de uitbouw van hun professionele artistieke loopbaan. Naast een website waarop alle kunstwerken te zien zijn, fungeren de Kunst in Huis-filialen in Brussel, Leuven, Antwerpen, Gent en Kortrijk bovendien ook als vrij toegankelijke tentoonstellingsruimtes. Regelmatig lopen er ook projecten om kunstenaars en hun kunstwerken extra in de kijker te zetten.


Missie


Kunst in Huis verbindt de nieuwe generatie kunstenaars met een divers en breed publiek van kunstverkenners, (beginnende) kunstliefhebbers tot kunstkenners en kunstverzamelaars via een toegankelijke én kwalitatief hoogstaande collectie.

 Kunst in Huis is ambassadeur van artistiek talent. Kunst in Huis wil beginnende of jonge kunstenaars de kans bieden hun eerste stappen te zetten naar een professionele loopbaan, alternatieve toonkansen bieden en helpen bij de uitbouw van een netwerk.

 Het Kunst in Huis-publiek bestaat uit een breed spectrum van verschillende doelgroepen. Kunst in Huis leidt kunstverkenners en beginnende kunstliefhebbers toe naarm= een toegankelijke en brede collectie en moedigt kunstkenners, kunstverzamelaars en kunstkopers aan te investeren in de nieuwe generatie kunstenaars. De corporate wereld vormt een derde belangrijke doelgroep.

 Kunst in Huis zet in op een professionele uitleen- en verkoopcollectie van hedendaagse beeldende kunst, die permanent in beweging is, waar (her)startende kunstenaars doorstromen naar professionele kansen. Een collectie die toegankelijk én kwalitatief hoogstaand is, die deel uitmaakt van het dagelijkse leven thuis en op de werkvloer en zich richt tot een breed publiek.VISIE


Kunst in Huis wil toon-, uitleen-, verkoop- en ontmoetingskansen bieden aan de kunstenaars in collectie.

Kunst in Huis bouwt aan een professionele, toegankelijke, democratische en betaalbare collectie van hedendaagse beeldende kunst, die tevens kwalitatief hoogstaand is, divers, inclusief en die een spiegel biedt op de artistieke tendenzen in het hedendaagse kunstenveld. Experiment mag hier niet ontbreken.

Kunst in Huis begeleidt zowel kunstverkenners, kunstliefhebbers als kunstkenners en kunstverzamelaars in de zoektocht naar het perfecte kunstwerk. Om dit brede en diverse publiek zo goed mogelijk bij te staan met raad en daad of te boeien met een aanbod van artistieke en kunst-educatieve activiteiten, zet Kunst in Huis in op een sterke online aanwezigheid en een toegankelijke offline beleving.

Kunst in Huis pleit voor samenwerking met en vernetwerking in artistieke,
(kunst-)educatieve, (socio-)culturele en organisaties en instellingen, teneinde in- en doorstroom in en uit de collectie te garanderen. We vergeten daarbij ook niet de commerciële kunstmarkt.

Kunst in Huis gelooft in de waarden en principes van de deeleconomie en zet daarom primair in op het uitlenen van kunstwerken, die perfect toonbaar en plaatsbaar zijn thuis of op kantoor. Verkoop is echter een meerwaarde, zowel voor de kunstenaar als voor Kunst in Huis.