Axelle Lenaerts

Axelle Lenaerts (geboren 1995 in Antwerpen, woont en werkt in Antwerpen) is een beeldend kunstenaar en filmmaker die de wereld op poëtische wijze verkent. In 2019 studeerde ze af als Master in Fine Arts (Mediakunst) aan het KASK in Gent, waarna ze in 2022/23 een postgraduaat aan het HISK in Brussel volgde.

Axelle vertaalt emoties en verhalen in beelden. Die verwerkt ze tot films, fotografie, tekeningen en tekst die ze combineert tot installaties. Op een intieme manier portretteert ze mensen, plaatsen en gevoelens uit haar directe omgeving, haar persoonlijke leefwereld. Haar werk beschouwt ze als een poging om de wereld te ontcijferen. “Ik stel mezelf voortdurend veel vragen, over culturen, over psychologie, over de natuur, kortom, over het leven zelf. Daarom vormen onderwerpen als geheugen, identiteit, antropologie en taal een constante in mijn werk.”

Axelle komt in de collectie van Kunst in Huis met tekeningen en textiele werken die ze maakte voor een solotentoonstelling in 2023 met de titel ‘say yes to me, say yes to heaven’. De werken vormen samen een mythologische tuin; een paradijs waar het zachtaardige en het kwaadaardige met elkaar verstrikt raken en wezens zoals de ‘soulmate’ rondzwerven.

  


Deel deze post
Archiveren